OnderzoekWaarom Lyvup werkt


Strength Use in the Workplace


Overall, strengths use and development seems to be positively associated with work performance and job satisfaction. Indeed, results indicate that when employees identify, use, and develop their strengths at work, they tend to perform better and are more proactive in the workplace.

Lyvup is gebouwd op wetenschappelijk onderzoek. De sterke punten benadering is een frisse blik op ontwikkeling waarbij het uitgangspunt niet het verbeteren van de zwakke kanten van de medewerker is, maar juist het optimaliseren van hun talenten. Door het toepassen van de sterke punten benadering ervaren medewerkers meer positieve emoties. Het bevorderen van positieve emoties leid vervolgens tot positieve uitkomsten voor organisatie en medewerkers.


Gevalideerde tests


Lyvup maakt standaard gebruik van de VIA Survey. Dat is een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst die wordt beschouwd als een centraal instrument in de positieve psychologie. Het wordt gebruikt in honderden onderzoeken en is door meer dan 8 miljoen mensen in meer dan 190 landen afgenomen.


Onderzoek


Lyvup bouwt niet alleen voort op wetenschappelijk onderzoek, samen met de Universiteit van Amsterdam dragen we bij aan de wetenschap op dit terrein. Hierdoor kunnen we wetenschappelijk bewijs leveren van de effectiviteit van onze aanpak. Het stelt ons ook in staat om voortdurend onze aanpak te verbeteren.